0%
100%

Spolno nadlegovanje in spolno nasilje pri opravljanju dela v kulturi

Ministrstvo za kulturo vabi vse, ki delate v kulturi, k sodelovanju v raziskavi o spolnem nadlegovanju in spolnem nasilju pri opravljanju dela. Za sodelovanje vas prosimo tudi, če z njima nimate neposredne izkušnje. Ugotovitve raziskave nam bodo omogočile, da sprejmemo ustrezne ukrepe za njuno preprečevanje na področju kulture. 

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno in anonimno. Zagotavljamo vam, da bomo z vsemi podatki, ki nam jih boste posredovali, ravnali strogo zaupno. Ker želimo dobiti karseda celovit vpogled v tematiko, vprašalnik vključuje različne vidike dela in življenja in tudi nekatera bolj osebna vprašanja, na katera vam ni treba odgovoriti, če ne želite. 

Vprašalnik sestavlja pet glavnih poglavij. Da bi lahko ugotovili, ali so določene družbene skupine pogosteje tarče spolnega nadlegovanja oz. spolnega nasilja kot druge, sta dve poglavji namenjeni demografskim podatkom in značilnostim vašega dela (kot so spol, starost, področje poklicnega delovanja ipd.). Nato sledijo poglavja z vprašanji o morebitnih izkušnjah s spolnim nadlegovanjem oz. spolnim nasiljem ter njunih posledicah, v zadnjem poglavju pa vas vprašamo po predlogih za njuno preprečevanje in ustrezno obravnavanje.

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 30 minut.  Prosimo vas, da ga izpolnite do 1. junija 2023.

Če imate o raziskavi dodatna vprašanja, pokličite na telefonsko številko 01 369 58 57 ali nam pišite na e-poštni naslov: raziskava-sn.mk@gov.si.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>